Jag är inte en parfym människa


Jag är totalt ointresserad av att gå omkring på parfym- avdelningar och ljus- avdelningar. Det är oftast för stark doft för mig. Under mina 29 år på jorden, så finns det tre dofter som jag fastnat för.
 
1. När jag var cirkus 20 år, fastnade jag för den här ↓ men tyvärr fanns den inte kvar när min flaska tog slut.
 
 
2. För 2 år sedan fastnade jag för den här ↓ och den har jag flera flaskor av. Jag har nämligen haft tur och fått av vänner som inte gillat den, haha.
 
3. När jag för några veckor sedan beställde tamponger från tombox (som inte finns längre), så fick man några överraskningar med i paketet. Och det var bland annat ett litet prov på den här ↓ och jag tänkte att den måste jag ha. Idag var C och jag i Borlänge och shoppade lite. Då köpte han den till mig ♥
 
 
(Förutom dessa tre, hade ju jag precis som alla andra tjejer, en miljard date parfymer men de användes aldrig, de samlade jag bara på för att det var poppis förstås)
 
Vilken doft är er favorit? ♛


Torsdag ★


Jag startade denna underbart soliga dag med frukost och en kopp kaffe. Sedan satt jag mig vid datorn och skrev lite på min bok och drog fingrarna genom håret, just där jag alltid brukar ha en stor tova varje morgon. Men det var ingen där, för jag var hos frissan och klippte bort allt det slitna på mitt långa hår igår, en decimeter. Det var första gången på många år som så mycket klipptes bort, men det var dags, det behöver inte bli längre.
 
Jag skapade sedan ett konto på HBO för att kunna titta på Girls och Big little lies. Nu har vi konton på Netflix, Viaplay och HBO, haha. Men jag tycker inte att Girls är så himla bra faktiskt.
 
När min man vaknat åkte till Kyrkan, tände två ljus där inne. Jag har alltid haft svårt för kyrkor, jag vet inte riktigt varför men jag känner lite obehag. Men det lättar efter en stund. När vi väl hittat pastorsexpeditionen så var det stängt för lunch, då åkte vi till sibylla och käkade lunch vi också. Sedan åkte vi tillbaka och bokade datum och tid för vigseln.
 
I detta inlägg bjuder jag på en bild på han som fyller mitt liv med lycka, varenda dag ♥
"Den sanna kärleken liknar cirkeln, och cirkeln har inget slut"
 
Väl hemma igen satte jag mig här, vid datorn, och fixade till en uppgift som behövde kompletteras. Kröp sedan ner under täcket i sängen tillsammans med katterna och läste tills jag somnade en liten stund.
 


Tio frågor om böcker ★


1. Vilken bok läste du senast?

Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan. Det är en söt feelgood roman, riktigt charmig och ljuvlig. Jag ser framemot de andra böckerna i den serien och även de andra som Jenny skrivit.

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
 
Jag har precis påbörjat två stycken.
 
Den här började jag med igår kväll....
 
Men idag kom jag på att jag vill läsa den här först.
 
 
3. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?

Jag har mest kvinnliga.

4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker “nu har jag kommit en fjärdedel”, “en tredjedel”, “hurra! hälften!” osv?

Om det är en bok som är riktigt bra tänker jag inte på det men om det är en som är bra, tänker jag fjärdedel, tredjedel, hälften.

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv?

Först tittar jag förstås på framsidan, ser det intressant ut läser jag baksidan. Jag älskar att gå omkring i bokhandlar, gärna i en timme eller två. Läser även recensioner och topplistor på t.ex. adlibris men sällan bloggar. Men nu har jag funnit en bra blogg, eller ja den fann mig, haha, nämligen Bokstund!

6. När blir en bok för lång?

Hmmm, det har väldigt lite med sidor att göra för mig. Jag kollar aldrig hur många sidor boken har. För mig blir den för lång om den är seg att komma in i.

7. Läser du lika gärna på engelska (om det är originalspråket) som på svenska?

Svenska! Jag har aldrig läst en bok på engelska.

8. Vilken bok kände du senast att du var tvungen att försöka övertala ALLA dina vänner att läsa?

Stanna av Flora Wiström!

 

9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? Isåfall, när ger du upp?

Japp! Varför ska jag läsa en bok som är tråkig? Ger upp efter cirkus 1-2 kapitel. Men det är sällan jag hittar en tråkig bok.

10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla, och vilken finns inte alls?

Jag har väldigt mycket feelgood! Fantasy är svårt att finna i min bokhylla, om det någon gång skulle finnas så tillhör den min man ;)

 

Gå gärna med i min bokgrupp på facebook! Klicka på bilden för att komma dit.