Lite från när jag bodde i USA som barn


Jag var sju år när jag flyttade med min mamma till USA, Marlborough Massachusetts. Hon träffade nämligen en svensk man som bodde där. I detta hus, på Broadmeadow street bodde vi, vår balkong var på andra sidan. Jag gick nästan aldrig utanför porten själv för att leka. Varje dag i postfacket låg det en bild på ett barn som blivit kidnappad. Morsan köpte walkie talkies, så ibland gick jag ut på gräsmattan. 
 
 
Daniel, Kimberly och Meghan var mina bästa vänner. Det är nu 20 år sedan jag såg dem. Daniel och Kimberly har jag haft lite kontakt med på Facebook. Här om dagen kom ett meddelande från Meghan på instagram. Chockad blev jag. Hon talade om att hennes mamma hade hittat ett brev som Meghan skrivit till mig när jag flyttade hem till Sverige igen, när jag var 9 år, men som aldrig blev skickat.
 
 
Tyvärr så har jag ju nästan bara dåliga minnen från den tiden. Jag saknade min pappa och storebror enormt mycket, jag börjar nästan gråta nu när jag tänker på det.
 
En sak som jag aldrig kommer glömma det var när jag åkte skolbuss första och sista gången. Ni vet sådana där gula bussar där ungarna sitter tre stycken på samma säte. Jag satt där ensam när två äldre killar sätter sig bredvid, super nära. Den ena tryckte mig mot rutan, öppnade min ryggsäck och rev sönder mina läxor.
 
Dagen efter följde mamma med mig till skolan för att tala med dessa killar. Den ena var redan skickad till rektorn och den andra kom inte dit denna dag för han låg på sjukan då han blivit slagen, hemma, på grund av det han gjorde mot mig på bussen.
 
 


Veckolistan ★


Veckans planer

Måndag, tisdag och onsdag jobb 8-12 och torsdag jobb 8-21. Annars ska jag plugga och åka till Borlänge och kanske shoppa lite med en vän. Lite webbdesign jobb blir det också.

Veckans läsning

"I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv" har jag gett upp nu. Nu fortsätter jag med en bok som jag la på hyllan ett tag, nämligen "hundra omistliga ting" av Lucy Dillon.

Veckans serie
 
Jag tittar just nu på New Girl, femte säsongen.

Veckans plugg

Den här veckan ska jag pilla med avancerad CSS samt plugga inför sista tentan.

Veckans pepp ↓
 
Pepp på livet! Även fast jag just nu känner mig riktigt hängig. (Det där som jag haft ett par månader som aldrig bryter ut ordentligt kommer väl nu då på grund av att jag i lördags satt ute utan jacka i 6 plus grader).
 
Veckans köp ↓
 
Hmm, får väl se om det shoppas något i Borlänge.
 
Veckans blogginlägg ↓
 
De senaste dagarna har jag tänkt mycket på när jag var sju år och bodde i USA. Så jag tänkte skriva lite om det.
 
 
 
 
 
 


En helg med Linda Gail Lewis spelning, indisk mat och härligt sällskap ❥


I fredags var jag som sagt och jobbade på folkets hus. Jag stod i dörren och kollade biljetter samt hjälpte till lite med fikat. Klockan 19 började Linda Gail. Hon sjöng sin bror Jerry Lee Lewis låtar, Chuck Berry, Roy Orbison och Elvis bland annat. Vilket jäla drag det var i den 70 åringen alltså och jättebra. Hon slängde upp sitt ben på pianot och spelade med klacken på skon en vända.
 
Jag växlade några ord med henne när jag kom. Inte varje dag man får prata engelska. Super härlig dialekt. Hon kommer ju från Louisiana men hade sådan där dialekt som Reese Witherspoon i Walk the line när hon spelar June Carter. Det är väl Tennessee dialekt gissar jag på.
 
Föreningen, Dans & Folkton som jag gör en hemsida åt, var det som fixade så hon kunde komma hit. Det är en lokal arrangörsförening som träffade henne i Hofors på en spelning, har jag för mig. Så de tyckte hon kunde komma till Ludvika också.
 
 
På lördagskvällen gick C och jag till stan för att äta indiskt. För mig blev det chicken tikka masala. Han åt något lammigt som ingen av oss kan uttala.
 
 
Hans smakade jag inte på men min tikka masala var super smarrig. Och så gillar jag när mat serveras i lite udda saker.
 
 
Efter maten gick vi vidare för att möta upp några vänner. I juni varje år är det Stadsfest och i augusti efterfesten. Så det var den här helgen. Vi satt i ett öltält i flera timmar, nästan helt själva så det var inte direkt en populär efterfest i år, haha. Det var väl för kallt. 6 grader bara, men där satt vi, vi hade ju jätte trevligt!
 
Nu ska jag slänga mig i soffan och äta godis, kram på er ♥