Dagen blev inte riktigt som jag tänkte


I morse hade jag ställt klockan på 9 för att jag skulle gå upp och plugga, men jag hade tydligen stängt av den och vaknade när C gick upp kvart i 11. Riktigt så länge skulle jag inte sova, det gör jag inte ens på helgerna när jag är ledig. När jag kollade på telefonen såg jag ett sms från min chefs assistent som ville att jag skulle komma in och jobba någon timme. Så det var bara att pallra sig iväg. 
 
När jag kom hem kände jag stress över plugget för jag har en hel del att göra innan fredag nästa vecka då första delmomentet ska vara klart. Men det är klart att jag fixar det! Nu har jag gjort en planering på när jag ska göra vad, så det känns bättre.
 
I en uppgift ska jag göra en sitemap men den hoppar jag över för jag har gjort så många. Alltså en sådan här:
 
 
 
I stället ska jag göra en wireframe, som är en skiss på hur en kommande webbplats ska se ut. Sedan blir det sängen och ladda inför en 13 timmar lång arbetsdag i morgon.
 
♥♥♥
 
 


"Är det inte dags för barn snart?" Det är inte en smart fråga till någon


Att höra den frågan, "är det inte dags för barn snart?", upplever jag som riktigt störande. Den som frågar har inte en aning om personen vill ha barn, kan få barn, tycker om barn, är redo för barn.
 
Här om dagen fick jag den frågan men också ett litet tillägg, "du är ju snart 30 år". OCH?! bara för att man närmar sig en viss ålder så betyder inte det att man är redo för barn heller. Jag vill ha barn, vi vill ha barn, men vi är inte redo än. För det första vill vi vara vi två ett tag till. För det andra är det saker som ska ske först.
 
1. Ha ett jobb som jag trivs med.
2. Vi ska gifta oss.
3. Göra någon resa.
4. Köpa hus.
 
Jag minns för 9 år sedan, när jag var 20 år att jag sa att jag ville ha barn innan jag fyllde 25. Hur fan tänkte jag då? Då hade jag bara haft sommarjobb, noll koll på vad jag ville göra, noll koll på livet, inte speciellt mycket erfarenheter och tills jag träffade C, levt i ett par olyckliga förhållanden.
 
Nu, 29 år om en månad, vet jag vad jag vill göra och jag är på väg dit. Jag är för första gången i mitt liv, lycklig, och första punkterna är på väg att bockas av.