Liten Strömstads guide


Nu kommer äntligen min lilla Strömstads guide. Det finns ju mycket mycket mer än det här men detta är mina bästa tips!
 
Bilderna är lånade från google, förutom den sista.
 
Okej, vi börjar med var man kan bo....
 
De mest populära campingarna är Lagunen, Daftö, Strömstads camping och Seläters camping.
 
Strömstad camping, ligger centralt, gång avstånd till bad och centrum. 

Seläter camping, ligger cirkus 5 km utanför Strömstad och så är det 900 meter till Seläterbadet, där det förutom strand finns hopptorn och vattenrutschbana. På campingen finns det också minigolf, trampbilar, spelhall, stor hoppkudde, cykeluthyrning och paintboll. Och så ligger campingen granne med Strömstads golfklubb.

Lagunen camping, ligger cirkus 4 km utanför Strömstad. På campingen finns det äventyrsgolf, glasscafé, båtutflykt, strand, Lagunen kök & bar.

Daftö camping & resort, ligger cirkus 6 km utanför Strömstad. Toppen för både barn och vuxna. Förutom camping och stugor så finns det ett bed and breakfast. Här finns det verkligen allt möjligt och resorten går i pirattema. I nöjeparken Daftöland finns det attraktioner och underhållning. På restorten finns det pool, wellness & spa, bryggbastu & badtunna, aktivitetshus med bland annat biljard och pingis. Och det finns fotboll, äventyrsgolf, salta bad, vandringsleder och utegym. Restaurang, café, slushbar, gatukök, en livsmedelsbutik. Som sagt hur mycket som helst!
 
Vandrarhem och hotell
 
Vandrarhemmet Roddaren, 10 minuters promenad till centrum. Det är 50-tals inredning. Det finns gästkök, möblerad uteplats med grill, Wi-Fi och gratis parkering. De har två-fembädds rum med TV och toalett. Dusch delas med andra gäster. För en avgift kan man få frukostbuffé i matsalen, vilket jag tycker det är värt. Riktigt mysigt!
 
Hotell Scandic Laholmen, ligger mitt i centrala Strömstad. Hotellets restaurang har utsikt över kosterfjorden och skagerrack. Vissa rum har balkong med utsikt över havet. De har en relax, bastu och träningsavdelning högst upp på hotellet där man också kan njuta på en solterass med utsikt över kosterfjorden.
 
Laholmen by night
 
 
Hotell Krabban, ligger i centrala Strömstad. Hotellet har 11 dubbelrum med dusch och toalett i 7 av dem. De övriga 7 rummen har dusch och toalett i korridoren. Alla rum har TV. Frukostbuffé kan avnjutas både i matsal och på uteplats.
 
Det finns jätte mycket mer boenden runt omkring Strömstad!
 

 
Restauranger, barer och Caféer
 
Min favorit restaurang heter Park! Bästa köttkrogen i Strömstad men de har också mycket annat på menyn som t.ex. fiskrätter och panpizzor döpta efter filmstjärnor, då park biograf ligger i samma lokaler. Ligger i centrum.
 
En bild för att göra er extra sugna!
 
En annan favorit är Kino's restaurang bar & pizza som ligger i stationshuset i centrum. Tyvärr ingen hemsida men en facebooksida ↑
 
Rökeriet på Torskholmen har en fisk och skaldjurs restaurang samt en fiskaffär. Tyvärr kan jag inte säga så mycket om den då jag själv inte äter skaldjur och har heller inte ätit fisken där. Om man är i gästhamnen på centrum sidan så ligger rökeriet på andra sidan.
 
Restaurangen Heat serverar thailänska och japanska rätter. Och den ligger i centrum på den så kallade ångbåtskajen intill Strömstad torg.
 
Pub bistro & café ligger på Strömstads torg bredvid en glassbar och pressbyrån.
 
Göstases bar och restaurang, ligger i centrum i gästhamnen och där serverar de kött, fisk och skaldjur, också ett toppen ställe.
 
Pråmen, hittar bara en FB-sida men det är alltså en restaurang & bar som är på en båt, också i gästhamnen. Jag har aldrig ätit där men det är super härligt en varm sommarkväll och sitta där och dricka något gott!
 
Pråmen by night
 
 
Skagerrack restaurang och nattklubb. Ligger också i gästhamnen, vad ovanligt va! Restaurangen serverar kött, fisk och skaldjur och så ligger nattklubben uppe på.
 
skagerrack by night
 
 
Och nu när vi ändå är inne på nattklubbar så finns det en till som heter the Cod och den ligger på Torskholmen, andra sidan hamnen. Och även där finns det en restaurang som serverar kött, fisk & skaldjur.
 
Mellow café och bistro, ligger i centrum dock inte i gästhamnen ;)
 
Kaffedoppet, populärt café som ligger intill gästhamnen, bredvid stationshuset. Här kan man också köpa färska frallor och limpor. Populärt till frukosten!
 
Det finns mer restauranger, barer och caféer, jag tipsar om de jag anser är vanligast. Ni får åka dit och upptäcka själva vettja ;)
 

 
 Se och göra
 
 • Gå på bio, park restaurangen har som sagt en biograf.

 • Åka på sälsafari med besök på Ursholmen. För mer info och turlista → selin charter.

 • Daftöland, nöjespark!

 • Strömstads badanstalt, bad och friskvårdsanlägnning. Där badar man i saltvatten fast inomhus. Det finns rutschkanor och vattensprutor samt relaxavdelning med bastu och bubbelpool. Ligger i gästhamnen så man har utsikt över havet också. De har även ett så kallat kallbadhus som ligger runt udden på "strandpromenaden" ett par meter bort. Där finns det bastu med utsikt över havet, hopptorn, utsiktstorn, soldäck och solstolar.

   
 • Vandring! Bohusleden och kuststigen är populära rutter. Bohusleden är uppdelad i flera etapper och sträcker sig mellan Lindome i söder och Strömstad i norr. Kuststigen går i Strömstads kommun, från svinesund till vassbotten. Båda dessa rutter inkluderar ett besök på Bohusläns högsta berg, Björnrödspiggen med sina 222 meter.

 • Jag rekomenderar att åka ut till kosteröarna för vandring och bad! Det går även bra att cykla, finns cykeluthyrning och det går bra att ta med sig sin egen cykel. Under cykel -eller vandringsturen kan man njuta av fina badvikar, konst, underbar natur, besöka trevliga små butiker och äta skärgårdsmat. Och det finns boende för den som vill stanna längre. Det finns mycket mer aktiviteter för både stora och små, för mer info och tidtabell för kosterbåtarna → http://kosteroarna.com/

Kosterbåten
 
 • Besök Tjärnö akvarium för en närmare titt på det som finns i havet. Eller Kosterhavets nationalpark.

 • Skärgårdstur till Alaska som ligger på Nord-långö. En underbar sten och blomsterpark samt café. Turlista → Selin Charter. • Mitt favorit ställe för bad och mys på klipporna är Capri havsbad, som jag nämnt tidigare. Det ligger allstå ca 6 km nordväst om Strömstad. Sandstrand, brygga och klippor. Toalett och kiosk.

  En del av capri havsbad. Stugorna där borta går att hyra.
   


 • Seläter havsbad, ligger i närheten av Capri. Sandstrand, brygga, hopptorn, rutschbana, toalett och kiosk.

 • Hällestrand resort. Bad, sand, klippor, brygga, minigolf, lekplats och stora grönområden.

 • Strömstads museum. Ligger mitt i centrum.

 • Friluftsmuseét Fiskartorpet. Ligger i Strömsdalen, Centralt. Vacker gångväg från Strömstads museum, längs med Strömsvattnet. På sommaren serverar de kaffe och våfflor och det bjuds på underhållning från friluftsscen och musikpaviljong.

   
 • En regnig dag är det perfekt att åka till Nordby shoppingcenter. Där finns det ca 110 butiker. VÄLDIGT mycket folk brukar det vara där.

 • Strömstad har ju också en galleria men inte direkt stort utbud. Men däremot en super stor godisaffär med 600 sorters lösgodis, choklad, snacks, läsk, cigaretter och snus.

 • I centrum finns det massa andra butiker samt några matbutiker och systembolag.

 • Bakom Konsum ligger Stadshuset och mellan gästhamnen och Strömstads torg finns turistbyrån.
 
 
 Gästhamnen
 
 
 
 

Kommentera här: