Duktig vildkatt!


Väldiga framsteg igår kväll. Som sagt så är hennes gömställe under badkaret och vi har tidigare svarat henne när hon jamat därifrån men vi slutade med det. Så nu kommer hon fram av nyfikenhet istället när vi inte svarar. Sex gånger kom hon fram igår och det var långa stunder. Annars har hon bara kommit fram 1-2 gånger på en dag. Hon börjar vänja sig lite vid ljud och rörelser också. Och man får klappa mer och mer men fortfarande bara om hon ligger ner men inte om handen kommer uppifrån och direkt ner på huvudet då känner hon sig hotad och fräser lite. Hon vill nosa på fingret, sedan får man klappa och då går det bra att klappa längs hela ryggen och ner på rumpan. Och hon börjar kunna njuta när man kliar bakom örat.
 
Nu efter fyra dagar har hon äntligen börjat använda kattlådan! Först så kissade hon två gånger i min 60-tals fåtölj. Jag skrubbade den med svinto och hett vatten sedan hällde jag på alsolsprit, funkade bra verkar det som. Tog bort fåtöljen och ställde dit en av kattlådorna istället men då letade hon efter fåtöljen och valde sedan att kissa och bajsa vid ytterdörren. Vi blockerade då ena hörnet av dörren och ställde lådan i det andra samt hällde i mer sand så det gick att gräva ordentligt, och det funkade faktiskt! Hon har gått på den flera gånger, duktig tjej.
 
Hon känns lugnare. Husse var nämligen till djuraffären igår och köpte feliway friend, det är en doftgivare som skapar lugn och ökar trygghetskänslan. Den kan jag verkligen rekomendera, superbra.
 
 
 
Igår kväll när jag satt här vid datorn kom hon och la sig på musmattan, så nära en människa har hon aldrig kommit med vilja. Hon leker mycket själv också. Just nu i skrivande stund leker hon med två råttor, jagar sin egen svans och bråttas med hallmattan.